About Ministerie van Financiën

Ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën werkt aan een financieel gezond Nederland. Samen met de Belastingdienst zorgt Financiën voor een groot deel van de inkomsten van de overheid. Ook ziet het ministerie toe op een doelmatige besteding van het overheidsgeld. Zo zorgt het ministerie van Financiën dat belangrijke maatschappelijk kosten worden betaald als woningen, zorg en onderwijs. Dat geld is dus van ons allemaal en voor ons allemaal.

Financiën is verantwoordelijk voor de fiscale wetgeving en maakt daarnaast regels voor een goed functionerende financiële sector en het toezicht daarop. In Europa en in de rest van de wereld behartigt het ministerie van Financiën de financiële belangen van Nederland.

Werken bij het ministerie van Financiën?

Ben je kritisch? Wil je vanaf je eerste werkdag zelfstandig aan de slag in een jong en dynamisch team? Wil je de mogelijkheden krijgen om je steeds te ontwikkelen en door te groeien? Dan pas je uitstekend bij het ministerie van Financiën. De lijnen zijn kort. Dat betekent dat ook startende academici snel met de politieke en ambtelijke top om de tafel zitten. Bij ons werken vooral academici met een (algemeen) economische, fiscale of juridische achtergrond, maar er zijn ook medewerkers met een andere achtergrond, zoals bestuurs- en bedrijfskundigen, filosofen en gedragsexperts. Investeren in onze medewerkers vinden wij vanzelfsprekend. Zo blijf je jezelf ontwikkelen.

De Belastingdient: zorgen dat Nederland blijft draaien. Dát doen wij.

Bij de Belastingdienst dragen we 24 uur per dag, 7 dagen per week bij aan een financieel gezond Nederland. Dit doen onze ruim 30.000 mensen door zorgvuldig en volgens de wet belastingen te heffen, te innen en te controleren. En door fraude en witwassen tegen te gaan bij de FIOD, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst.

Ontdek wat jij kan doen.

Werken bij de Belastingdienst is betekenisvol. Je zorgt ervoor dat er geld is voor de zorg, het onderwijs, de cultuur en ons openbaar vervoer. Welke rol jij hierin precies kunt spelen? Iedereen kan een bijdrage leveren vanuit zijn of haar expertise of niveau, of je nu accountant, fiscalist of ICT-specialist bent. En of je nu nog studeert, net begonnen bent met werken of al jaren ervaring hebt binnen jouw vakgebied.

Meer weten? Ontdek wat jij kan doen op werken.belastingdienst.nl

Financial Traineeship

De mogelijkheid om na jouw masterstudie Rijksbreed aan de slag te gaan binnen de financiële functie van het Rijk. In twee jaar ervaar je hoe het is om op drie verschillende werkplekken vanuit verschillende invalshoeken aan de financiële knoppen te draaien van Nederland. Dit kan bij 12 verschillende ministeries en ruim 35 uitvoeringsorganisaties en agentschappen. Tegelijk volg je een intensief opleidingstraject aan de Rijksacademie, waarin verder vorm wordt gegeven aan jouw inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Samen met andere trainees doe je gezamenlijke opdrachten, heb je verschillende intervisie momenten en beleef je veel plezier!

Login

You can register for the Amsterdam Career Days now!

Register