Back

About Rijksoverheid

Over het Ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën werkt aan een financieel gezond Nederland. Samen met de Belastingdienst zorgt Financiën voor een groot deel van de inkomsten van de overheid. Ook ziet het ministerie toe op een doelmatige besteding van het overheidsgeld. Zo zorgt het ministerie van Financiën dat belangrijke maatschappelijk kosten worden betaald als woningen, zorg en onderwijs. Dat geld is dus van ons allemaal en voor ons allemaal.

Financiën is verantwoordelijk voor de fiscale wetgeving en maakt daarnaast regels voor een goed functionerende financiële sector en het toezicht daarop. In Europa en in de rest van de wereld behartigt het ministerie van Financiën de financiële belangen van Nederland.

Werken bij het ministerie van Financiën?

Ben je kritisch? Wil je vanaf je eerste werkdag zelfstandig aan de slag in een jong en dynamisch team? Wil je de mogelijkheden krijgen om je steeds te ontwikkelen en door te groeien? Dan pas je uitstekend bij het ministerie van Financiën. De lijnen zijn kort. Dat betekent dat ook startende academici snel met de politieke en ambtelijke top om de tafel zitten. Bij ons werken vooral academici met een (algemeen) economische, fiscale of juridische achtergrond, maar er zijn ook medewerkers met een andere achtergrond, zoals bestuurs- en bedrijfskundigen, filosofen en gedragsexperts. Investeren in onze medewerkers vinden wij vanzelfsprekend. Zo blijf je jezelf ontwikkelen.

De Belastingdienst. Van iedereen, voor iedereen

De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. Onze ruim 30.000 medewerkers heffen, innen en controleren belastingen, zorgen voor het uitbetalen van toeslagen, verrichten douanetaken en sporen fraude op. Dit doen ze tegen een dynamische achtergrond van constant veranderende wetgeving en een groeiende hoeveelheid big data. Ruim 17 miljoen particulieren en bedrijven rekenen elke dag op een zorgvuldige en rechtvaardige Belastingdienst. Werken bij de Belastingdienst betekent dan ook werken met impact en bijdragen aan een financieel gezond Nederland.

We zijn altijd op zoek naar vakspecialisten die meehelpen de Belastingdienst verder te ontwikkelen. Je kunt onder andere aan de slag in diverse functies op het gebied van accountancy, data science, fiscaliteit en ICT. Bij onze organisatieonderdelen Belastingen en Toeslagen, maar ook bij de Douane en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD).

Kiezen voor een carrière bij de Belastingdienst is een bewuste keuze om jezelf te ontwikkelen én iets te betekenen voor de samenleving. Je wordt elke dag geprikkeld om je te blijven ontwikkelen, voor het beste resultaat te gaan en het uiterste van jezelf te vragen. Samen de schouders eronder zetten om bij te dragen aan goed functionerend Nederland. Dat is werken bij de Belastingdienst.

Individual Meetings

Rijksoverheid
Where Online Room 6
When March 4th
Time 14:00 - 17:10

Login

Register
Lost Password